Etiquetes

, , , , , , , , , ,

     Oh Cadaqués! vila internacional! clàssic de l’estiu! la teva bellesa es guanya amb el temps. Cadaqués és lloc conegut. Petita i acollidora, els seus encants s’entrecreuen amb pinzellades típiques (algunes massa típiques): l’omnipresent Dalí, sol i platja i algun hippie reformat. Però aquí deixem de banda els tòpics per endinsar-nos en els més bells detalls d’una antiga vila. Primerament, advertir el visitant que porti càmera fotogràfica. I és que Cadaqués guarda incomptables racons fotogènics, creats i mimats en gran coherència. Bars i terrasses, botigues i tapes s’estenen al llarg de les platges i cales. Sense caure en un turisme de masses, s’hi poden trobar opcions per a tots els estils, ni massa grans ni massa petits. Cadaqués sembla feta a mida humana, un oasi blanc enmig de seques muntanyes i l’escarpada costa. El paisatge no resta aïllat de la vila, sinó que s’ha condicionat: les platges són fàcilment accessibles en cotxe (sempre que vulguem i puguem pagar pàrking), prop l’una de l’altre. A més, escales que baixen arran del camí de ronda condueixen a petites cales, algunes amb embarcadors, des d’on saltar al aigua. Aquests espais es transformen així en un lloc idíl·lic per a realitzar trobades en “petite comité” ja sigui al matí, tarda o nit.

    Més enllà dels nous i luxosos xalets a peu de platja (i de legalitat dubtosa, si recordem la llei de costes), cal destacar els carrerons estrets i tortuosos del nucli de la vila. L’empedrat recorda l’essència del que fou un antic poble de pescadors, accessible únicament des de mar fins fa poc i on encara es pot veure la distribució de magatzems per a les xarxes, barques i alguna taverna improvisada.

Cadaqués, Cadaqués… guarda l’encant del passat tenyit amb el seu blanc. Cadaqués paga (sobradament) els 20 minuts d’un camí ple de corbes. I és que com hem dit, Cadaqués ha viscut d’espatlles a la terra i de cares al mar. Durant anys només es podia accedir des del mar i per això es va salvar del horror dels grans hotels i gratacels. Aquest aïllament, aquest “únic camí” ha sigut la seva salvació… però ho ha pagat amb el sacrifici de la seva joventud. Cadaqués, encara avui, s’adreça a un públic familiar o major de 30 anys: els joves estan, ara per ara, condemnats al avorriment més enllà d’un cap de setmana.

Paleta de colors per descriure Cadaqués

Anuncis